MÖRKRET BÄR STJÄRNORNAS LJUS

Lämplig för äldre tonåringar och uppåt.

Mörkret bär stjärnornas ljus 2019 (Del 3 i Livet-serien)

"Carl kunde inte glömma den ångestladdade blicken han fått från flickan och det fula såret i pojkens huvud. Även fast han visste att det var farligt och därmed inte alls särskilt smart, så var han tvungen att försöka hjälpa dem. Dessutom var det spännande, och kanske viktigt. Att göra nåt som var spännande och viktigt var mycket roligare än att göra nåt som bara var smart. Han tog på sig skorna, plockade med sig bilnycklarna och gick ut i den afrikanska natten."

Under den försenade bröllopsresan till Sydafrika besöker Carl och Felicia barncentret Give a child a family, och han får en ingivelse att han ska hjälpa dem med tekniken. Ett halvår senare är han tillbaka, men det tar emot att åka, för hösten kom inte bara med långa bistra nätter, utan även ett mörker som tog ett hårt kallt grepp om hjärtat. Felicia stannar hemma med Miriam som sällskap, medan Carls barndomsvän Charlie följer med till Sydafrika, där han kommer att överraska både sig själv och Carl. 

Invävt i en fängslande och gripande roman behandlas livsfrågor och flera av de vanligaste funderingarna som människor har kring kristen tro.

Sagt om boken

Det är märkligt hur Tomas Wallengrens böcker fångar mig som läsare och hur man längtar efter att få dyka in i berättelsen för att se hur det går, då man egentligen behöver göra något annat men sätter det åt sidan. Här lyckas Tomas med att svänga mellan sorg och glädje. ... Man sitter tårögd med en inre smärta ibland och så ler man glad en stund senare. Anders, Litteraturskafferiet (Läs hela recensionen på litteraturskafferiet.blogspot.com/ 24/11-19)

När jag kom förbi de första kapitlen var den omöjlig att lägga ifrån sig, men det viktigaste var att jag blev upplyft i min tro. Ulrika

Tack för ännu en bra bok, den väcker känslor hos mig från mina egna resor till Sydafrika. Rekommenderar denna bok till er som vill läsa en mysig bok, men som även innehåller sorg, misär och den dystra verkligheten. Linnea (Läs hela recensionen på Imh_bookstagram 9/7-20)

En skön blandning av glädje, spänning, nyfikenhet och djupt allvar. En bok som engagerar och berör. Mona (läs hela recensionen på Instagram: i_min_bokhylla

Jag har precis läst dina böcker om Carl och Felicia en gång till. Jag är helt tagen av att dom är så bra. Bra i så många dimensioner. Inte minst i bok tre. Även att dom ser nöden i världen och vad de kan göra för att hjälpa. Ingrid