om Tomas

Jag föddes i Vänersborg och det var där som jag i min ungdom oväntat träffade Carina. Vi har nu två fantastiska barn och vår kärlek växer ständigt!

Redan som barn skrev jag berättelser och hade en längtan att bli författare. När jag berättade om detta för min lärare under mellanstadiet svarade hon att jag inte skulle ha för stora förhoppningar om det. Trots det bar jag med mig drömmen, men som ung vuxen var det musiken som gällde. Jag spelade och sjöng i punkbandet Scrotum och levde ett destruktivt liv.

1996 fick jag en stark andligt upplevelse, som både chockade och förundrade mig. Halvåret senare tog jag emot Jesus och det inre mörker som präglat mitt liv i många år skingrades. 

2001 fick jag min första tjänst som pastor och samtidigt vårt första barn, och sen ett till. 

Drömmen om att bli författare levde kvar inom mig, men under åren som heltidspastor och småbarnsförälder fanns helt enkelt inte energi över för att skriva. 

2011 gjorde jag en studieresa till olika hjälporganisationer och församlingar i Kalifornien. Den resan gav mig oerhört mycket, inte minst var det där som jag fick idén till min första bok: Drömmen om Kalifornien, som är första delen i Livet-serien.

2015 bestämde jag mig för att ge skrivandet en ärlig chans och ett år senare var Drömmen om Kalifornien klar. Två månader senare skrev jag på för Pärlan förlag . 

Idag bor jag i Karlskrona och jobbar som pastor i Frikyrkan Jämjö och på Fryshuset i Karlskrona. Jag predikar på kallelser och är författare. Jag har givit ut sju romaner på två förlag.