om Tomas

Jag föddes i Vänersborg och även om jag flyttat runt en del så är Vänersborg min hemstad. Det är där och i Vargön som jag växt upp och som jag i min ungdom oväntat träffade Carina. Vi har nu två fantastiska barn och vår kärlek växer ständigt!

Redan som barn skrev jag berättelser och hade en längtan att bli författare. Min lärare i femte klass sa att jag inte skulle ha för stora förhoppningar om det. Trots det bar jag med mig drömmen, men som ung vuxen var det musiken som gällde. Jag spelade och sjöng i ett punkband och levde ett destruktivt liv.

1996 fick jag en stark andligt upplevelse! Ett möte med Jesus som både chockade och förundrade mig. Halvåret senare tog jag emot Jesus och mörker blev till ljus. Jag upplevde nästan genast en tydligt kallelse att predika och 2001 blev jag ungdomspastor i Salemkyrkan i Habo. Samtidigt fick vi vårt första barn. 

Drömmen att kunna kombinera skrivande med predikan levde kvar inom mig, men livet som pastor och småbarnsförälder gjorde att energin för att sitta ner och skriva helt enkelt inte fanns. Dessutom är pastorstjänsten nummer ett.

2011 gjorde jag en resa till Kalifornien för att besöka växande församlingar och få egen tid i bön. Den resan gav mig oerhört mycket för den tid som låg framför, men ... jag fick med mig nåt mer. Jag upplevde en stark maning från Gud att börja skriva romaner. Och jag fick idén om berättelsen om Carl.

2015 bestämde jag mig för att pröva detta tilltal och ett år senare var Drömmen om Kalifornien klar. Två månader senare skrev jag på för Pärlan förlag . 

Idag jobbar jag halvtid som pastor i Frikyrkan Jämjö, predikar på kallelser och är författare. Jag har givit ut fyra böcker på två förlag. Pärlan förlag och Sjöbergs förlag.