om Tomas

Jag föddes i Vänersborg och även om jag flyttat runt en del under mitt liv, så är Vänersborg min hemstad. Det är där och i Vargön som jag växt upp och det var där som jag i min ungdom oväntat träffade Carina. Vi har nu två fantastiska barn och vår kärlek växer ständigt!

Redan som barn skrev jag mycket berättelser och hade en längtan att bli författare. Min lärare i femte klass sa att jag inte skulle ha för stora förhoppningar om det. Trots det bar jag med mig drömmen och i tjugoårsåldern började jag skriva en Fantasybok. Då spelade och sjöng jag i ett punkband och tiden att skriva fanns inte riktigt. Det var musiken som gällde då. 

1996 fick jag en stark andligt upplevelse! Ett möte med Jesus som både chockade och förundrade mig. Halvåret senare tog jag emot Jesus och mörker blev till ljus. Jag upplevde nästan genast en tydligt kallelse att predika och 2001 blev jag ungdomspastor i Salemkyrkan i Habo. Samtidigt fick vi vårt första barn. 

Drömmen att kunna kombinera skrivande med predikan levde kvar inom mig, men livet som pastor och småbarnsförälder gjorde att energin för att sitta ner och skriva helt enkelt inte fanns.

2011 jobbade jag i Enköping och gjorde då en resa till Kalifornien för att besöka växande församlingar och få egen tid i bön. Den resan gav mig oerhört mycket för den tid som låg framför, men ... jag fick med mig nåt mer. Idén om berättelsen om Carl.

2015 bestämde jag mig för att pröva ifall detta att skriva romaner kunde vara nåt för mig, eller om det var en dröm som jag istället skulle begrava.

Juni 2016 blev Drömmen om Kalifornien klar och utan min fru Carinas stöttning hade det inte gått att genomföra. Två månader senare skrev jag på för Pärlan Förlag

27 augusti 2017 gavs boken ut. Det blev det första jag skrev, men inte det sista ...

Idag jobbar jag halvtid som pastor i Frikyrkan Jämjö, predikar på kallelser och är författare.