om Tomas

Jag föddes i Vänersborg och det var där som jag i min ungdom oväntat träffade Carina. Vi har nu två fantastiska barn och vår kärlek växer ständigt!

Redan som barn skrev jag berättelser och hade en längtan att bli författare. Min lärare i femte klass sa att jag inte skulle ha för stora förhoppningar om det. Trots det bar jag med mig drömmen, men som ung vuxen var det musiken som gällde. Jag spelade och sjöng i ett punkband och levde ett destruktivt liv.

1996 fick jag en stark andligt upplevelse! Ett möte med Jesus som både chockade och förundrade mig. Halvåret senare tog jag emot Jesus och mörker blev till ljus. Jag upplevde nästan genast en tydligt kallelse att predika. 2001 fick jag min första tjänst som pastor och samtidigt vårt första barn. 

Drömmen att kunna kombinera skrivande med predikan levde kvar inom mig, men livet som pastor och småbarnsförälder gjorde att energin för att sitta ner och skriva helt enkelt inte fanns. 

2011 gjorde jag en studieresa till olika hjälporganisationer och församlingar i Kalifornien. Den resan gav mig oerhört mycket, inte minst var det där som jag fick idén till min första bok: Drömmen om Kalifornien, som är första delen i Livet-serien.

2015 bestämde jag mig för att ge skrivandet en ärlig chans och ett år senare var Drömmen om Kalifornien klar. Två månader senare skrev jag på för Pärlan förlag . 

Idag bor vi i Karlskrona och jag jobbar som pastor i Frikyrkan Jämjö, predikar på kallelser och är författare. Jag har givit ut fem böcker på två förlag. Pärlan förlag och Sjöbergs förlag.